대구탕체인점

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작성자울산바위 조회 1회 작성일 2020-11-21 20:02:30 댓글 0

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명품 대구탕 억! 소니나는 대가의 손맛 년 50톤 대구요리 만들어 볼게요 I'm going to make cod dishes from MBN's luxury Daegutang

지난주 MBN 알토란에서 방송한 억소리나는 대가의 명품대구탕 만들어 볼게요.
[재료와 만드는 방법]
1. 손질 후 토막 낸 생대구 800G(1마리)를 준비한다(*생대구 손질법 - 내장, 아가미, 검은 막, 지느러미를 제거하고 물로 깨끗하게 씻어 핏물을 제거)
2. 대구 간 95G을 끓는 물에 넣어 10분간 삶고 찬물 500ML에 담가 육수를 우린다
3. 냄비에 콩나물 300G, 나박 썬 무 150G, 손질한 대구 800G, 이리 330G, 육수 낸 간 절반, 간 육수 100ML, 소주 20ML, 소금 2 큰 술, 겨잣가루 반 작은 술을 넣고 끓는 물 2L를 붓는다(*소금양은 기호에 따라 가감)
4. 바로 뚜껑을 닫고 센 불에 약 10분간 팔팔 끓인 뒤 양념장 100G과 다진 마늘 60G을 넣고 잘 풀어준다(*양념장 - 고춧가루 60G, 물 60ML, 다진 생강 반 작은 술을 넣고 냉장고에서 1~2시간 숙성)
5. 5~6CM 길이로 썬 미나리 200G을 올려 완성한다

* 대구 내장 중 가장 비린내가 심한 간을 삶아낸 첫물은 꼭 버린다
* 대구간은 찬물에 우려야 비린내없이 구수한 맛을 낼 수 있다
* 대구탕의 얼큰한 맛을 살려주는 겨잣가루 소주와 더불어 잡내와 비린내 완벽제거!
* 높은 온도로 빠르게 끓여야 대구살이 부서지는 것을 막을 수 있다
* 끓는 물을 부어 조리 시간 단축!
* 고춧가루를 바로 쓰면 풋내와 텁텁한 맛 발생
* 고춧가루 물에 불리는 숙성 과정 필수!

* 건강에 참 좋은 대구탕 많이 드시고 건강하세요~

^^그럼 이만 오늘은 여기서 마무리 하겠습니다
구독, 좋아요도 부탁드리면서 시청 감사합니다,
다음시간에 또~ 만나요 안~녕^^
#대구 #매운탕 #대구요리

I'll make a luxury Daegu-tang of the resounding price that was broadcast on MBN Altoran last week.
[Materials and how to make]
1. Prepare 800 g (1 piece) of raw cod after cutting (* Crowd cod-how to clean guts, gills, black membrane, fins, and wash thoroughly with water to remove blood)
2. Boil 95G of cod liver in boiling water for 10 minutes and soak in 500ml of cold water to make broth.
3. Put 300 g of bean sprouts, 150 G of nabak sliced ​​radish, 800 G of cooked cod, 330 G of Eri, half broth of grated broth, 100 ml of liver broth, 20 ml of shochu, 2 tablespoons of salt, half a tablespoon of mustard powder, and pour 2 liters of boiling water. * The amount of salt can be changed according to your preference.)
4. Immediately close the lid, boil it for about 10 minutes on a high heat, add 100G of marinade and 60G of chopped garlic and dissolve it well. (* Spice-add 60G of red pepper powder, 60ML of water and half a teaspoon of chopped ginger. )
5. Put sliced ​​parsley 200G in 5 ~ 6CM length

* Throw away the first boiled liver with the most fishy liver
* Cod should be cold water and taste delicious without fishy
* Perfect for removing the fish and fishy with mustard powder shochu that makes the taste of Daegu-tang alive!
* Boil quickly at high temperature to prevent codfish from breaking
* Pour boiling water to reduce cooking time!
* If you use red pepper powder, you get freshness and flavor
* Aging process called pepper powder water is essential!

* Eat a lot of Daegu-tang, which is really good for your health.

^^ Then I'll finish here today
  Thank you for watching and as well
  See you again next time ~
#Daegu #Spicy Tang #Daegu

건대구탕vs생대구탕, 뭐가 더 맛있을까? [뉴 코리아 헌터] 82회 20171225

겨울 바다의 진국! 대구탕!
건대구vs생대구 뭐가 더 맛있을까?
[뉴 코리아 헌터 82회]
[Ch.19] 재미에 감동을 더하다, TV조선
공식 홈페이지 : http://tvchosun.com/culture/newkor/main/main.html

#생대구탕맛있게끓이는방법 #정동진바다부채길 - 바람부는 겨울날 얼큰하고 칼칼한 대구매운탕 만들기 #대구매운탕, #대구탕, #매운탕

겨울이오고 바람부는날 칼칼한 대구 매운탕 국물 한 숟가락이면 추위를 녹어 줍니다
남편이 술 한잔 하고 속 쓰려 하는 날......
지방함량이 적고 비타민 미네랄 타우린이 풍부한 대구 매운탕 한 그릇이면 숙취후 해장욕으로
딱 좋아요

... 

#대구탕체인점

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